Informatie - Degauss Service

Informatie - Degauss Service
Data Destroyers Nederland Data Destroyers Nederland

Informatie - Degauss Service

 

Degauss Service voor harde schijven en tapes

U wilt harddisks of data tapes op een veilige manier wissen maar wenst hiervoor geen eigen apparatuur aan te schaffen? In dat geval kunt u gebruik maken van onze Degauss Service. Voor een klein bedrag per disk kunnen wij uw magnetische media professioneel wissen.

Het is ook mogelijk om een degausser te huren, hiermee kunnen datadragers door u zelf op locatie worden gewist. Voor meer informatie over de degausser huurmogelijkheden kunt u contact met ons opnemen.

Wat zijn de voordelen van degaussen?

Veiligheid - informatie harde schijven tapes laten wissen degauss serviceVeiligheid
Voordat een datadrager uw organisatie verlaat dient u er zeker van te zijn dat eventuele vertrouwelijke informatie permanent is verwijderd. Het fysiek beschadigen van een harde schijf of magnetische tape is hierbij niet afdoende aangezien de op de harddisk platters aanwezige informatie hiermee niet wordt verwijderd.

Vertrouwelijke gegevens op datadragers zoals harde schijven en magnetische tapes worden 100% zeker en veilig gewist met de door ons gebruikte VS Security degausser. Deze “Pulse” degausser gebruikt een korte, zeer sterke elektromagnetische ontlading. Deze ontlading verwijdert het aanwezige magnetische signaal op een harddisk of tape volledig. Hiermee wordt het risico dat vertrouwelijke gegevens in verkeerde handen terecht komt uitgesloten.


VS Security DataGauss LG Max - informatie harde schijven tapes laten wissen degauss service

Verificatie - informatie harde schijven tapes laten wissen degauss serviceVerificatie
De interne sensoren van de degausser controleren en registeren tijdens elke degauss cyclus de kracht van de elektromagnetische ontlading zodat kan worden nagegaan of een datadrager succesvol is gewist.

Optioneel kan uitgebreide informatie over elke degauss cyclus worden geregistreerd en opgeslagen met VS Security Log Report software. Hierbij kan extra informatie van elke gewiste datadrager worden toegevoegd (datum, tijd, operator, serienummer, degauss resultaat etc.) Deze informatie kan als rapport worden opgeslagen en geëxporteerd voor verificatie of auditing doeleinden. Indien gewenst kunt u een PDF rapport ontvangen van alle gewiste datadragers.


Log Report - informatie harde schijven tapes laten wissen degauss service

Tijdsbesparing - informatie harde schijven tapes laten wissen degauss serviceTijdsbesparing
Een andere methode om informatie van harde schijven te verwijderen is overschrijven. Hierbij wordt een harde schijf meerdere keren volledig overschreven m.b.v. een computer of eraser. Dit proces kost echter erg veel tijd en is niet mogelijk bij harde schijven die niet meer benaderbaar zijn. Indien harde schijven niet hoeven te worden hergebruikt is degaussen de meest snelle en effectieve oplossing.

Tarieven Degauss Service - informatie harde schijven tapes laten wissen degauss serviceTarieven Degauss Service
Wij rekenen voor het wissen van harde schijven of magnetische tapes de volgende tarieven:

- Degaussen: € 0,65 excl. BTW per datadrager
- Degaussen incl. log rapport: € 1,05 excl. BTW per datadrager

Welke soorten media - informatie harde schijven tapes laten wissen degauss serviceWelke soorten media kunnen worden gewist?
In principe kunnen wij alle harde schijven (IDE, SATA, SAS) en magnetische tapes wissen met een maximale afmeting van 150 x 110 x 30 mm (LxBxH). SSD's en ander flash geheugen kunnen niet met een degausser worden gewist aangezien deze datadragers geen gebruik maken van een magnetisch signaal voor de data opslag.

Verzending - informatie harde schijven tapes laten wissen degauss serviceVerzending
De te wissen datadragers kunnen naar ons worden opgestuurd of bij ons worden langsgebracht. Na het degaussen kunnen wij de datadragers naar u terugsturen via UPS of u kunt de media zelf ophalen. Bij verzending via UPS rekenen wij de UPS Standard tarieven.

Levertijd - informatie harde schijven tapes laten wissen degauss serviceLevertijd
Normaal gesproken kunnen wij uw datadragers op korte termijn wissen. De exacte levertijd hangt af van de hoeveelheid te degaussen datadragers en wordt in onderling overleg bepaald.

Indien u vragen heeft over onze Degauss Service of een afspraak wenst te maken dan kunt u contact met ons opnemen:


 
 

Copyright ©2001-2024 Virtual Vision, alle rechten voorbehouden.

Alle prijzen en specificaties zijn onder voorbehoud, zolang de voorraad strekt. Op al onze aanbiedingen en leveringen zijn onze algemene leveringsvoorwaarden van toepassing. Wij wijzen u uitdrukkelijk op onze disclaimer en privacy policy. Typefouten alsmede prijswijzigingen voorbehouden.