Informatie - Technologie

Informatie - Technologie
Virtual Vision Data Destroyers Nederland

Informatie - Technologie - CSEC ITSG-06 Data wismethode

 

CSEC ITSG-06 Data Wismethode

CSEC ITSG-06 is een data wismethode voor het vernietigen van gegevens. De CSEC ITSG-06 wordt gebruikt om bestaande informatie op harde schijven of ander opslagapparaten te overschrijven. Door een harde schijf te wissen met behulp van de CSEC ITSG-06 wismethode wordt voorkomen dat alle op software gebaseerde bestandsherstelmethoden en waarschijnlijk ook de meeste op hardware gebaseerde herstelmethoden informatie op de schijf terug kunnen halen.

Wat doet CSEC ITSG-06 - informatie CSEC ITSG-06 data wismethode harde schijvenWat doet de CSEC ITSG-06 methode?
Alle methoden voor data-wissen zijn vergelijkbaar, maar onderscheiden zich in de kleine details. Write Zero is bijvoorbeeld een methode die slechts één doorloop van nullen gebruikt. De Gutmann methode overschrijft het opslagapparaat met willekeurige tekens, mogelijk tot tientallen keren. De CSEC ITSG-06 data wismethode is echter net anders in die zin dat deze een combinatie van nullen en willekeurige tekens plus enen gebruikt. Het wordt meestal op de volgende manier geïmplementeerd:

Pass 1: schrijf een 1 of 0
Pass 2: schrijf het complement van het eerder geschreven karakter (bijvoorbeeld 1 als de eerste pass 0 was)
Pass 3: Schrijf een willekeurig karakter en verifieer deze


CSEC ITSG-06 is eigenlijk identiek aan de NAVSO P-5239-26 gegevenswismethode. Het is ook vergelijkbaar met DoD 5220.22-M behalve dat, zoals je hierboven ziet, het niet de eerste twee passes verifieert zoals DoD 5220.22-M dat doet.

Software - informatie CSEC ITSG-06 data wismethode harde schijvenSoftware met ondersteuning voor CSEC ITSG-06
De CSEC ITSG-06 data wismethode is vaak niet bij naam geïmplementeerd in veel programma's voor gegevensvernietiging maar is vergelijkbaar met andere methoden zoals NAVSO P-5239-26 en DoD 5220.22-M. Een programma dat CSEC ITSG-06 bij naam gebruikt is Active KillDisk (niet gratis te gebruiken). Een andere is WhiteCanyon WipeDrive (alleen de Small Business en Enterprise versies). De meeste programma's voor gegevensvernietiging ondersteunen meerdere methoden voor gegevenszuivering naast CSEC ITSG-06. Als u een van deze programma's opent heeft u de mogelijkheid om CSEC ITSG-06 te gebruiken, maar ook verschillende andere methoden voor het wissen van gegevens. Handig als u later besluit om een ​​andere methode te gebruiken of als u liever meerdere data wismethoden op dezelfde gegevens gebruikt.

Meer informatie - informatie CSEC ITSG-06 data wismethode harde schijvenMeer over CSEC ITSG-06
De CSEC ITSG-06 wismethode werd oorspronkelijk gedefinieerd in "Section 2.3.2 of IT Security Guidance 06: Clearing and Declassifying Electronic Data Storage Devices" uitgegeven door Communication Security Establishment Canada (CSEC). CSEC ITSG-06 vervangt RCMP TSSIT OPS-II als de norm voor datawissen van Canada. CSEC erkent ook Secure Erase als een goedgekeurde methode om gegevens te wissen.


Copyright ©2001-2023 Virtual Vision, alle rechten voorbehouden.

Alle prijzen en specificaties zijn onder voorbehoud, zolang de voorraad strekt. Op al onze aanbiedingen en leveringen zijn onze algemene leveringsvoorwaarden van toepassing. Wij wijzen u uitdrukkelijk op onze disclaimer en privacy policy. Typefouten alsmede prijswijzigingen voorbehouden.