Informatie - Technologie

Informatie - Technologie
Virtual Vision Data Destroyers Nederland

Informatie - Technologie - RCMP TSSIT OPS-II Datawismethode

 

RCMP TSSIT OPS-II Datawismethode

RCMP TSSIT OPS-II is is een datawismethode voor het vernietigen van gegevens die wordt gebruikt om bestaande informatie op een harde schijf of ander opslagapparaten te overschrijven. Door het wissen van een harde schijf met behulp van de RCMP TSSIT OPS-II gegevenswismethode wordt voorkomen dat alle op software gebaseerde bestandsherstelmethoden en waarschijnlijk ook de meeste op hardware gebaseerde herstelmethoden informatie op de schijf terug kunnen halen.

Secure - veilig harddisk data overschrijven dod 5220.22m secure erase wis functiesWat doet RCMP TSSIT OPS-II?
Sommige methoden voor datawissen overschrijven alle gegevens met slechts nullen, zoals Write Zero. Anderen methoden gebruiken ook eenen zoals Secure Erase, terwijl weer andere methoden voor het wissen van gegevens willekeurige tekens gebruiken, zoals bij de methoden Random Data en Gutmann. RCMP TSSIT OPS-II combineert deze methoden en wordt op de volgende manier geïmplementeerd:

Pass 1: schrijf een 0
Pass 2: schrijf een 1
Pass 3: schrijf een 0
Pass 4: schrijf een 1
Pass 5: schrijf een 0
Pass 6: schrijf een 1
Pass 7: Schrijf een willekeurig karakter en verifieer deze


De RCMP TSSIT OPS-II datawismethode wordt meestal correct gebruikt zoals we hierboven laten zien, maar soms wordt deze geïmplementeerd met willekeurige karakters in plaats van enkele 0 / 1 in herhalende passes. Wat wordt bedoeld met het verifiëren van de write in Pass 7 is slechts dat de software zal controleren of het opslagapparaat daadwerkelijk is overschreven met willekeurige tekens. De DoD 5220.22-M methode doet dit na elke pass. Een verificatiepas zal zich normaal gesproken herhalen als de verificatiecontrole mislukt.

Tip: in veel programma's die de RCMP TSSIT OPS-II-wismethode ondersteunen kunt u de bovenstaande reeks meerdere keren uitvoeren. Dit betekent dat na het schrijven van alle 1-en en 0-en en vervolgens te eindigen met willekeurige tekens, de toepassing opnieuw begint vanaf het begin en dat blijft doen voor het aantal herhalingen die u heeft geselecteerd.

Secure - veilig harddisk data overschrijven dod 5220.22m secure erase wis functiesMeer over RCMP TSSIT OPS-II
De RCMP TSSIT OPS-II wismethode werd oorspronkelijk gedefinieerd in "appendix Ops-II: Media Sanitation of the Technical Security Standards for Information Technology" gepubliceerd door de Royal Canadian Mounted Police (RCMP).

RCMP TSSIT OPS-II is echter niet langer de software datawisnorm van de Canadese overheid. De datawisnorm in Canada is nu CSEC ITSG-06 of een programma dat gebruik maakt van Secure Erase.


Copyright ©2001-2023 Virtual Vision, alle rechten voorbehouden.

Alle prijzen en specificaties zijn onder voorbehoud, zolang de voorraad strekt. Op al onze aanbiedingen en leveringen zijn onze algemene leveringsvoorwaarden van toepassing. Wij wijzen u uitdrukkelijk op onze disclaimer en privacy policy. Typefouten alsmede prijswijzigingen voorbehouden.