Informatie - Technologie

Informatie - Technologie
Virtual Vision Data Destroyers Nederland

Informatie - Technologie - DoD 5220.22-M Datawismethode

 

DoD 5220.22-M Datawismethode

DoD 5220.22-M is een datawismethode die wordt gebruikt in verschillende programma's voor het vernietigen, door middel van overschrijven van de gegevens op een harde schijf of een ander opslagapparaat. Met het wissen van een harde schijf met behulp van de DoD 5220.22-M wismethode wordt voorkomen dat alle op software gebaseerde bestandsherstelmethoden en waarschijnlijk ook de meeste op hardware gebaseerde herstelmethoden informatie op de schijf terug kunnen halen. De DoD 5220.22-M methode wordt regelmatig foutief als DoD 5220.2-M (.2-M in plaats van .22-M) genoemd.

Secure - veilig harddisk data overschrijven dod 5220.22m secure erase wis functiesDoD 5220.22-M Wipe Method
De DoD 5220.22-M datawismethode wordt meestal op de volgende manier geïmplementeerd:


DoD Erase - veilig harddisk data overschrijven dod 5220.22m secure erase wis functies

Pass 1: schrijf een 0 en verifieer deze
Pass 2: schrijf een 1 en verifieer deze
Pass 3: Schrijf een willekeurig karakter en verifieer deze


Er bestaan verschillende implementaties van de DoD 5220.22-M inclusief DoD 5220.22-M (E), DoD 5220.22-M (ECE) of andere. Elk zal waarschijnlijk een karakter en zijn compliment gebruiken (zoals in 1 en 0) en variërende frequenties van verificaties. Hoewel minder gebruikelijk, is er een andere gewijzigde versie van DoD 5220.22-M die een 97 schrijft tijdens de laatste pass in plaats van een willekeurig teken.

Secure - veilig harddisk data overschrijven dod 5220.22m secure erase wis functiesMeer over DoD 5220.22-M
De DoD 5220.22-M wismethode werd oorspronkelijk gedefinieerd door het "US National Industrial Security Program" (NISP) in de "National Industrial Security Program Operating Manual" (NISPOM). Deze is opgenomen onder aan deze pagina en is een van de meest gebruikte wismethoden in software voor gegevensvernietiging. De meeste gegevensvernietigingsprogramma's ondersteunen naast de DoD 5220.22-M ook verschillende methoden voor gegevenswissen, zoals Secure Erase, RCMP TSSIT OPS-II, CSEC ITSG-06, Write Zero, Random Data en Schneier.

Opmerking: de NISPOM definieert geen Amerikaanse overheidsnorm voor gegevenswissen. De Cognizant Security Authority (CSA) is verantwoordelijk voor normen voor data wissen.

De DoD 5220.22-M-methode is niet langer toegestaan ​​(noch enige andere software gebaseerde methode voor het wissen van gegevens) voor gebruik door verschillende leden van de CSA, waaronder het ministerie van Defensie, het ministerie van Energie, de Nuclear Regulatory Commission en de Central Intelligence Agency.

Secure - veilig harddisk data overschrijven dod 5220.22m secure erase wis functiesIs DoD 5220.22-M beter dan andere methode?
Het maakt waarschijnlijk niet zoveel uit welke methode voor het wissen van gegevens u gebruikt. Omdat de meesten mensen die harde schijven wissen dit alleen doen voordat zij de schijf verkopen of een nieuw besturingssysteem installeren, zou het niet zo een grote zorg moeten zijn over hoeveel willekeurige tekens er in de schijf worden geschreven ten opzichte van enen of nullen. Bovendien gebruiken de meeste mensen die proberen gegevens van een gekochte harde schijf te herstellen alledaagse hulpmiddelen zoals Recuva. Terwijl deze werken voor het terughalen van verwijderde gegevens, doen ze het niet wanneer een gegevenswismethode is uitgevoerd.

Bij het kiezen van een methode voor het overschrijven van gegevens kunt u overwegen hoe lang het duurt om de schijf te wissen. Als u een hele grote harde schijf hebt, kost het schrijven van Write Zero veel minder tijd dan DoD 5220.22-M, wat weer veel sneller zal zijn dan een methode zoals Gutmann die soms wel 30 pass-en moet doen. Overweeg ook of verificaties worden uitgevoerd na elke pass. Aangezien sommige software de DoD 5220.22-M-methode op een manier implementeert die elke schrijf pass aan het einde van elke passage verifieert, duurt het hele proces langer dan met een andere wismethode die helemaal niet wordt geverifieerd (zoals Secure Erase) of wacht tot het einde van de laatste passage om te controleren of de gegevens zijn overschreven. Een andere factor die kan bepalen welke methode u gebruikt, zijn de feitelijke gegevens die worden gebruikt om de harde schijf te overschrijven. Sommige wismethoden, zoals Write Zero, gebruiken alleen een nul in plaats van willekeurige tekens. Het is mogelijk dat het gebruik van willekeurige tekens het minder waarschijnlijk maakt dat de gegevens kunnen worden hersteld.


  • Brochure - vs security products v880 automatisch audio video tapes wissen NISPOM DoD 5220.22-M
    Taal: EN, Bestand: 2,0 MB


Copyright ©2001-2023 Virtual Vision, alle rechten voorbehouden.

Alle prijzen en specificaties zijn onder voorbehoud, zolang de voorraad strekt. Op al onze aanbiedingen en leveringen zijn onze algemene leveringsvoorwaarden van toepassing. Wij wijzen u uitdrukkelijk op onze disclaimer en privacy policy. Typefouten alsmede prijswijzigingen voorbehouden.